woensdag 14 augustus 2013

FAMILIETRADITIE?

Daar waar de meeste bloggers een schrijfstop houden tijdens de vakantie, heb ik juist weer tijd om een post te plaatsen. Na een aantal drukke werkweken kan ik nu even genieten van een paar vrije weken. De basis- en middelbare scholen zijn in het zuiden van Nederland weer begonnen, onze jongste zoon heeft nog een paar weken vrij voordat hij aan zijn nieuwe studie gaat beginnen.
De afgelopen maand heb ik toch nog wel even tussen de bedrijven door tijd gehad om samen met mijn oudste zoon ons (bijna) jaarlijkse uitje te houden. Sinds 2009 gaan wij samen een dag naar het North Sea Jazz festival in Rotterdam. Vorig jaar hadden we er niet zo'n zin in omdat het programma ons niet zo aansprak, maar dit jaar hebben we het weer opgepikt en er ontzettend van genoten. We hadden de zaterdag uitgekozen dit keer en wilden eerst op goed geluk naar Rotterdam gaan. Voorheen kochten we altijd onze kaarten altijd al ver van te voren via internet. Maar 2 weken voor het festival moest ik voor mij  werk naar Rotterdam en mijn man ging mee. Terwijl ik mijn ding deed heeft hij kaartjes voor ons gekocht. Maar goed ook, want een dag later vernamen we dat de zaterdag voor het eerst in de voorverkoop was uitverkocht. Later in de week volgden ook de vrijdag en zondag. Pfft, hadden we toch weer geluk met zo'n voortuiziende blik van mijn lief.


Zaterdagmiddag nadat ik mijn zoon had opgehaald togen we naar Rotterdam. We hebben genoten van de entourage, het weer (was zonnig), het (internationale) eten en natuurlijk de artiesten, want daar kwamen we uiteindelijk voor..

Rotterdam AhoyHet binnenplein met de verschillende eet- en drankkramen, terrasjes en ijskarOp de verschillende buitenpodia werd al druk muziek gemaakt. Op een podium (Congo Square) trad Jon Batiste een paar keer per dag op met zijn band. Heel aanstekelijk zoals zij muziek maakten, stilstaan was geen optie.Jon Batiste achter de vleugel


Een indruk van de sfeer van bovenaf gezien......


In de grote zalen (Maas) hebben we achtereenvolgens het optreden gevolgd van het Metropole orkest met diverse gastartiesten o.a. Gregory Porter. Een grote man met een enorme mooie stem. Hij is herkenbaar aan het dragen van een wetsuit , zowel bij warm als koud weer, onder zijn kleding. Waarom hij dit doet, is voor iedereen een raadsel. Dat hij kan zingen is een feit.


Hierna hebben we genoten van Gary Clark jr.(keus van mijn zoon) Een gitaarvirtuoos, die aan Jimi Hendrix doet denken. De zaal zat bomvol met een mengeling van jong en oud publiek, allemaal muziekliefhebbers.

Hierna zijn we nog even rond gaan lopen, hebben we wat gegeten en gedronken en kwamen we Giovanca tegen die een van de optredende artiesten (ik weet niet wie)  aan het interviewen was.


Mijn zoon die een pose aanneemt voor de foto

Giovanca die een interview afneemt

Mijn zoon genietend van een van de optredens
Inmiddels was het avond geworden en gingen we op weg naar de laatste optredens die we wilden zien. In de grootste zaal (Nile) genoten we zittend op de tribune van het optreden van de Roots, zij zijn een hip-hop neo-soul band. Hebben o.a. samengewerkt met Jay-Z, John Legend en Betty Wright.
En de avond werd afgesloten met John Legend.

De overvolle zaal tijdens het optreden van John Legend


Hierna weer op weg naar huis. Moe maar voldaan ging ik om 03.00 uur naar bed.
VOLGEND JAAR WEER.....zeker weten.

Liefs,
Marian

3 opmerkingen:

 1. Je kunt wel zien en lezen dat jullie met volle overgave hiervan genoten hebben! En wat leuk om dit samen met je zoon te beleven. Ik ken het NSJ-festival alleen van naam, ben er nog nooit geweest. Maar de sfeer lijkt me heel gezellig daar. En John Legend is natuurlijk een topper. Heerlijke muziek.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat geweldig Marian, om zo'n jaarlijkse dag met je zoon te hebben. En gezien je verhaal en je foto's hebben jullie heerlijk genoten.
  En kun je volgens mij ook nog wel even nagenieten!
  Slaap lekker straks!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat mijn blog je zo inspireerd, ik ben er even stil van.
  Ik ga je volgen, want ik vind jou blog leuk en afwisselend.
  Ja....mooi is het bij HANN, daar kom ik graag.

  Fijne Dag en tot de volgende keer,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen