zondag 1 september 2013

MARKTEN.. (deel 1 - DORDRECHT)

Normaal gesproken ben ik nooit zo van de (jaar-, rommel-, brocante- e.d.) markten geweest, maar sinds ik blog en bloggers volg was ik daar wel nieuwsgierig naar geworden. Dus ook de agenda in de gaten gehouden wanneer er in een redelijk aan te reizen gebied op dit vlak iets te doen was.
Nou is mijn lief van Indonesische afkomst en de eerste markt die we afgelopen weken gingen bezoeken was natuurlijk een Pasar. Toevallig werd er een in Dordrecht gehouden en aangezien we hier beiden onze jeugd hebben doorgebracht, vonden we het wel iets om deze te bezoeken. Een groot deel van mijn schoonfamilie woont hier ook nog, dus dat werd een combi van familie- en marktbezoek.
Vorige week zondag vertrokken wij naar Dordrecht. Het was mooi weer en nadat we mijn schoonmoeder hadden opgehaald togen wij naar het centrum, alwaar de Pasar Malam werd gehouden. Mijn schoonzus en zwager kwamen later ook naar de pasar, dat werd een gezellige familiebijeenkomst.
Normaal gesproken is Dordrecht geen bruisende stad en kun je op zondag een kanon afschieten in het centrum, want er valt meestal niets te beleven. (Dit is onze indruk van Dordrecht, vandaar dat wij er ook niet meer wonen) Nu was het een gezellige drukte, de winkels waren tevens geopend en dat zal ongetwijfeld ook mensen naar het centrum hebben getrokken. De pasar bestond grotendeels uit kraampjes met eetwaren, maar zo hier en daar stonden er ook nog wel kramen met andere waarOp twee verschillende plaatsen stond ook een podium waar de nodige artiesten optraden, al dan niet Indonesisch.Na een rondje over de markt gemaakt te hebben, muziek te hebben aangehoord en de nodige lekkernijen te hebben genuttigd, ontvluchtten wij de drukte om elders met de familie te genieten van koffie en even lekker bij te kletsen.
Daarna hebben we voor het thuisfront (de jongens moesten hockeyen) nog wat pisang goreng ingeslagen en zijn al wandelend door het centrum terug naar de auto gegaan. Historisch gezien is Dordrecht wel een mooie stad, met het gerestaureerde Stadhuis
En oude straatjes met gebouwen die nog vanuit de middeleeuwen zijn.
 Doorkijkjes...
 En de Voorstraat een van de oudste straten van Dordrecht.
 

Al met al was het een gezellige middag geweest zo aan het einde van mijn vakantie want afgelopen woensdag moest ik helaas ook weer beginnen.


Fijne week,
Marian

PS, bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige post.

3 opmerkingen:

 1. Ik ga eigelijk nooit naar jaarmarkten en ander soort markten.
  Maar als ik op de blogs zie wat een leuke spullen ze er allemaal hebben, moet ik het toch eens een keer gaan doen.
  Ik ben nog nooit in Dordrecht geweest, ik heb weleens gehoord dat ze er een hele mooie oude binnenstad hebben.
  Maar jij hebt weer een gezellig uitje gehad...

  Fijne Zondag nog,
  inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een gezellige dag, Marian! Een leuke markt bezoeken in combinatie met familiebezoek, dat maakt het wel gezellig.
  Mooie oude binnenstad, daar hou ik wel van.
  Ik wens je een mooie nieuwe week!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat ziet er heel gezellig uit Marian!
  Ik zou zeggen: vaker doen..;-))

  Fijn weekend!

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen