zondag 8 september 2013

MARKTEN (deel 2 - LILLE)

Op verschillende blogs heb ik al gelezen over de jaarmarkt in Lille en ook ik ga het nu hier over hebben. Vorige week vrijdag bleef onze jongste voor het hele weekend bij zijn  broer in Breda logeren, zodat wij alle tijd voor onszelf hadden. Ik moet zeggen dat het wel even wennen was om vrijdagavond maar met z'n tweeën aan tafel te zitten. En ook was het stil in huis. Geen gedrum, druk geklets over school of iets dergelijks...
Zaterdagochtend vertrokken wij vroeg  richting Lille, wel met een omweg via Breda, want zoonlief was vergeten zijn oplader van zijn mobiel mee te nemen. Deze hebben we maar in de brievenbus gedaan, want we wisten zeker dat de jongens nog in diepe slaap waren, zoals velen trouwens.
Na 2 uur rijden kwamen we in Lille aan en toen was het zoeken naar een parkeerplaats. Die hadden we ondanks de drukte snel gevonden, nabij het metrostation. Na nog snel een meegebracht broodje en wat drinken genuttigd te hebben togen wij naar het centrum.
Toen we de straat waar onze auto stond waren uitgelopen, liepen we meteen de rommelmarkt op. Dit was het gedeelte waar veel mensen hun huisraad te koop zetten. Het commentaar van mijn lief was "Dit heb ik ook nog in de schuur staan" of "wij zouden dit allang bij het grof vuil hebben gezet" en dergelijke van dit soort opmerkingen. Ja wij moeten nog erg wennen aan rommelmarkten.
Woonpassie & Levensstijl

Er waren ook Noord-Afrikanen die waar uit hun cultuur verkochten. Ondanks de opmerkingen van mijn lief vond hij het wel leuk om zo rond te neuzen tussen alle spullen die er te koop werden aangeboden.
Naarmate we dichter bij het centrum kwamen, werden de te koop aangeboden spullen interessanter. We hadden alleen wel het idee dat half Nederland hier rondliep, want je hoorde meestal niets anders dan Nederlands praten. Ik heb nog wel Duits, Deens, Engels/Amerikaans en Italiaans en natuurlijk de lokale bevolking het Frans gehoord.


Er stonden ook kramen met etenswaren o.a. kazen en worsten en natuurlijk ook nougat. Alles open en bloot in de buitenlucht.


Een aantal uren hebben we ons vermaakt met het rondsnuffelen tussen de te koop aangeboden artikelen en het bekijken van mensen (wat nemen ze mee en waarom?)


Tussen alle spullen stond deze lamp met Nederlandse tekst. Natuurlijk hebben we in alle drukte ook nog geluncht met "Deux Baquettes avec du jambon et deux café noir". Dit bestelde ik in mijn beste Frans, terwijl overal de pannen met mosselen en frites bij de tafels werden gebracht. Toch kregen we wat we wilden hebben. Hierna hebben we nog tot 15.00 uur rondgelopen en zijn toen richting auto gegaan (nadat ik wel wat had gekocht, maar hierover in een volgende post meer) Het was voor nu even voldoende markt voor ons. 
Op de terugweg hebben we Gent aangedaan. Nadat we onze auto in een parkeergarage in het centrum hadden gezet zijn we eerst een (ongezonde) koffie gaan drinken.
Gent is een schone stad met vele leuke winkelstraatjes en mooie gebouwen...


In de grachten werd er ook volop gevaren....

En ook zagen we leuke voertuigen, van luxe wagens tot koets met paard...


Na een paar uur hier te hebben rondgebracht, vertrokken we richting Antwerpen. Daar aangekomen was het intussen tijd geworden voor het diner. Dit hebben we op een terras bij een gelegenheid in het centrum, "De Sinjoor" genuttigd. Hoewel buiten eten eigenlijk niets voor mijn lief is, was het hier goed toeven, zeker met de terrasverwarming aan konden we het lang volhouden. Lekker mensen kijken met een hapje en een drankje erbij..
We eindigden het diner met een traditioneel toetje "Dame Blanche met warme chocolade saus" en koffie na. Een heerlijke afsluiting van een mooie en geslaagde dag. Thuisgekomen hebben we meteen ons bed opgezocht, moe maar voldaan.
Hierna werd het weer een week op rauwkost en water...

Allemaal fijne dagen, 
Marian

PS. Bedankt voor alle berichtjes en voor de volgers (openbaar of stil) welkom....


10 opmerkingen:

 1. Wat fijn om zo ongestoord met z'n tweetjes op pad te gaan, best even wennen, maar wel leuk.
  De straten lagen vol, maar ik hoorde ook al dat de prijzen zo omhoog gegaan zijn, iedereen wil in deze tijd wel verdienen.
  Moois stad is Gent, onze dochter heeft er gestudeerd, heerlijk om er rond te dwalen.
  Je hebt er in ieder geval een heerlijke dag van gemaakt.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben een flinke dag gehad zo met zijn tweetjes, ik kan me voorstellen dat je moe maar voldaan was...Maar ik ben natuurlijk wel benieuwd naar je aankopen;-)

  Groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben een leuke dag gehad, ik ben nog nooit in Lille geweest, ziet er wel allemaal heel gezellig uit.
  Ik ben natuurlijk wel benieuwd naar je aankopen.
  Haha....toch niet heel de week op rauwkost, dat valt toch wel mee....

  Fijne Week,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie reportage van Lille. Ik ben er nog nooit geweest, maar het staat wel op mijn to-do-lijstje. Jullie hebben de dag wel lekker goed benut met Gent en Antwerpen er nog bij. Poeh, zou ik ook moe zijn.
  Ach, en af en toe zo'n lekker toetje moet toch kunnen. Jullie hebben het vooraf er al afgewandeld, toch?
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hebben er een mooie gezellige dag van gemaakt, zo met zijn tweeen.
  Wat wordt er veel aangeboden. Het lijkt me leuk om daar zo tussendoor te struinen.
  En dan heb je gent en Antwerpen nog aangedaan. Dat zijn mooie steden.
  En ach, als je veel gelopen hebt, is een lekker toetje toch best wel verdiend?
  Ben benieuwd wat je gekocht hebt!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo dat was een druk daagje.
  Ben wel nieuwsgierig wat je gekocht heb.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Marian, bedankt voor je reactie op mijn blog, ik kende jouw blog nog niet, dus ik meld me bij deze aan. Wat hebben jullie een fijne dag gehad en veel gedaan zeg.
  Ik ben dol op Belgie, Gent vind ik een fantastisch mooie stad.
  Ik ben benieuwd naar je aankopen uit Lille!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marian,
  Wij wonen hier op een 15min rijden van Lille en zijn nog nooit op de rommelmarkt geweest,
  maar als ik dat zo allemaal lees wordt het stilaan tijd dat we eens het eerste weekend van september
  vrijhouden om ernaar toe te trekken !! Ben al benieuwd naar je aankopen !
  nog een leuke zondag
  groetjes kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is het hier al lang stil...alles goed?
  Fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De leukste markt is in Breda! Wij komen er graag en verblijven dan in een hotel waarin je op de markt uit kijkit.

  BeantwoordenVerwijderen