donderdag 20 februari 2014

BOSWANDELING EN ANDERE ZAKEN....

IN HET BOS,,,,,
Ondanks het trieste weer van vandaag hadden we wel even behoefte aan het halen van een frisse neus. Dus vanochtend na het ontbijt eerst jongste zoon weggebracht naar Breda en camera mee. Omdat het nog vrij vroeg was, zijn we eerst koffie bij de Jumbo food-market gaan drinken. Van hieruit plannen gemaakt waar we naar toe zouden gaan. Omdat we een keer bij de kringloper in Roosendaal wilden gaan kijken, maar deze pas vanaf 10.30 uur geopend zou zijn, besloten we om eerst naar een bosgebied bij onze oude woonplaats, Bergen op Zoom, te gaan, Landgoed Lievensberg.


Ondanks het vroege uur en het niet zo beste weer (het miezerde wat en dat is aan de foto's ook wel te zien), waren we niet de enige mensen die besloten hadden om hier een wandelingetje te maken. Er waren aardig wat takken van de bomen afgebroken en daar heb ik stiekum een paar mooie exemplaren van meegenomen. Wat ik daarmee van plan ben komt in een van mijn volgende posten.


Als je zo de beelden ziet zou je niet zeggen dat we enige personen zijn die een frisse neus aan het halen zijn, maar we kwamen mensen met kinderen en honden tegen, Nordic walkers en wielrenners die hard aan het trainen waren.


Maar het bos is groot en mensen zijn toch gesteld op hun privacy; vandaar alleen beelden van een verlaten bos. Er was wel het een en ander veranderd sinds ons laatste bezoek een aantal jaren geleden aan deze plek. Er is een survival klimbaan geplaatst. Alle klimpalen waren afgesloten; want je kan er denk ik alleen onder begeleiding gebruik van maken.Na zo'n drie kwartier hadden we genoeg frisheid opgesnoven en gingen we op weg naar de kringloopwinkel; waar ik overigens niets heb kunnen vinden.

EN DAN  - AANKOOP IN LILLE
Ik ben jullie nog verschuldigd om mijn aankoop op de markt van Lille te laten zien. Het is een enkele schoenen mal voor een damesschoen, die ik van de man van de kraam waar deze lag voor een "prikkie" mocht meenemen. Waarschijnlijk omdat het alleen de rechter voet betrof.
Niets bijzonders zullen jullie misschien zeggen; daar hebben we er al zoveel van voorbij zien komen. Maar voor mij ligt dit iets anders. Buiten dat ik het ontzettend leuk vind om een aparte schoenen mal te vinden; heeft het ook nog een nostalgisch tintje voor mij. Mijn grootvader van moeders kant was orthopedisch schoenmaker en als kleuter was ik bijna iedere zaterdag daar te vinden,winkeltje spelend met de diverse schoenmallen die hij daar had staan of spijkertjes in een blok hout aan het slaan met een klein hamertje. Als ik dan zo'n mal in mijn handen hebt; kan ik bijna de geur van de schoenmakerij ruiken en ben ik weer even die kleuter; Mijn opa is overleden toen ik 5 jaar oud was, dus zoveel herinneringen heb ik niet aan hem.

Ook had ik al eerder een paar mallen voor kinderschoentjes in Tongeren op de kop getikt. Hier blijft het wat mij betreft bij, want ik hoef niet een complete schoenmakerij bij mij thuis,Het leuke van deze kleine schoenmallen zijn dat ze een metalen "hakje" hebben. Bij de aankoop van deze mallen had ik extra pret, want overal zag ik deze mallen bij de vele kramen voor een behoorlijk bedrag staan. Hoe kleiner des te prijziger. Totdat ik bij een kraam kwam, die in een parkeergarage was gestationeerd. De vriendelijke mevrouw die er stond noemde mij de prijs en deze bleek de helft te zijn van alle anderen die ik inmiddels had gezien; Ik vroeg haar naar de kleinste maat die ze had en toen ronde ze het bedrag nog naar beneden af ook. Volgende keer als ik weer in Tongeren kom, ga ik zeker weer op zoek naar haar kraam.TOT SLOT

De oplossing van vorige post. Deze is volgens mij 40, zie onderstaande voorbeelden en berekening. Het cijfer heb ik telkens in het midden van het bedoelde vierkant gezet.

Allereerst zijn er 8 kleine vierkanten:


Daarna zijn er 18 grotere vierkanten, 8 + 18 = 26:

Dan zijn er nog 9 vierkanten van 2 x 2, 26 + 9 = 35:

Er zijn 4 vierkanten van 3 x 3, 35 + 4 = 39

En dan is er nog de omtrek van het complete vierkant, brengt het totaal op 40.
Mocht iemand nog meer vierkanten hierin zien, dan wil ik dat graag vernemen.

Het is wel een lange post geworden, maar ja ik had wel wat in te halen met bloggen
Het leuke in het bos was, toen we de foto's van de schoenmallen aan het maken waren, kwam een wandelend echtpaar vol belangstelling even alles van dichtbij bekijken en vonden leuk wat we aan het doen waren. Volgens mij dachten ze dat we reclame foto's aan het maken waren.

.
Fijne avond,
Liefs -  Marian


1 opmerking:

  1. Hoi Marian, Ik ben een nieuwe volger en ben ook al eens gaan snuisteren in uw oudere posten en heb opgemerkt dat jullie echte levensgenieters zijn ... Mooie foto's trouwens van al die plaatsen die jullie bezoeken. Ik zou het fijn vinden dat je mijn blogje ook zou volgen : www.charming-home.blogspot.be
    Fijn weekend en vele grtjes Mien

    BeantwoordenVerwijderen