maandag 8 februari 2016

THAILAND - DEEL 2

Zondag 7 februari

Vannacht heb ik redelijk goed geslapen, alleen werd ik halverwege de nacht wakker vanwege de kou. Eerst dacht ik dat het zo erg was afgekoeld buiten, maar ’s morgens zei Laurence dat het de airco was, deze stond namelijk op 12˚C, vandaar dat ik het koud had.
Vanochtend om 06.30 uur opgestaan, lekkere warme douche genomen en aangekleed. Inmiddels was het 08.30 uur toen we klaar waren, dus tijd voor het ontbijt.
 


              
Het ontbijt bestaat uit diverse buffetten: rauwkost en fruit, rijst en noedels met bijpassende gerechten, diverse soorten brood met hartig en zoet beleg, koud en warm, en dan is er ook nog een counter waar ze diverse soorten omeletten en eieren voor je klaarmaken. Dan een afdeling met sapjes en melk en aan een andere counter is er koffie en thee te halen. Je kunt iedere dag een ander ontbijt samen stellen zoveel keus er is. Allemaal lekker en vers klaar gemaakt en regelmatig wordt alles vanuit de naastliggende keuken weer aangevuld.

Nu al ons favoriete sapje, Guave
    


Na het ontbijt hebben we op de vide van de lounge in het hotel nog even lekker zitten internetten
                                          
Daarna  relaxen op de kamer, want we hebben toch wel enigszins last van jetlag, maar het kan ook de vermoeidheid zijn van de afgelopen weken toen we allebei last van een verkoudheid hadden.
Terwijl ik op de kamer mijn verhaal aan het typen was, is Laurence  de omgeving weer verder gaan verkennen. Ik zou in de lounge op hem wachten. Nadat ik hier inmiddels al een tijdje zat en hij nog niet op kwam dagen, begon ik me behoorlijk ongerust te maken, maar ineens stond hij met een grote grijns voor me. Hij had een gratis knipbeurt gehad. Dit bleken leerlingen te zijn die op deze manier ervaring opdeden. Nu heeft hij dus een echte Thaise vakantie coupe.        


Om 12.00 uur zijn we gaan lunchen. Ik had een romige champignonsoep met een croque monsieur (ham en kaas, met heel licht geroosterd brood) en een lekker potje Chinese thee.
Toen Laurence afrekende kreeg hij een muntstuk terug, die op onze 2 Euro lijkt. Het bleek 10 Bath waard te zijn, dat is ongeveer 25 eurocent. Toen we de 2 euro aan de serveerster lieten zien was ze heel verbaasd. 
Boven 2 Euro, onder 10 Bath
 


Hierna zijn we langs enkele kraampjes in de winkelstraatjes en langs het strand over de boulevard gaan wandelen. Zo’n volgepakt strand als dit had ik nog niet eerder gezien. Ook complete Thaise gezinnen die op een soort rieten mat op de boulevard zaten te picknicken. En ook zag je veel van die wagentjes met etenswaar rondrijden of langs de kant van de weg staan.              Laurence, foto's makend vanaf het strand
Van deze boten liggen er diverse vlak voor de kust

Volgepropt strand, stoel aan stoel, parasol aan parasol

Kokosnoten
Rijdende kar met eten

De vissen liggen klaar om gebakken te worden

Toen we een eind over de boulevard hadden gelopen zijn we aan de andere kant van de weg terug naar het hotel gegaan. Op een gegeven moment kwamen we langs een salon, waar je van alles voor de uiterlijke verzorging kon laten doen. Hier heb ik een manicure en pedicure laten doen en in de tussentijd nam Laurence een Thaise full-body massage (no happy end). Toen hij na een uur weer tevoorschijn kwam, zag ik dat ze hem behoorlijk onder handen hadden genomen. Daar waar hij nauwelijks spieren had gevoeld deed het nu behoorlijk pijn in zijn kuiten, maar het had hem ook wel goed gedaan.


 
Het resultaat
Ook heb ik op de terugweg een mooie, vrolijke pareo voor bij mijn blauwe badpak gekocht voor maar 180 Bath, dat is ongeveer 6 euro.
Mooi toch....
Terug in het hotel zijn we eerst lekker wat gaan drinken en daarna had Laurence al weer trek om te eten en daar zeg ik dan natuurlijk geen nee tegen.
Nadat we een lekkere uiensoep op hadden namen we allebei een Thais gerecht kip met groenten en cashewnoten. Was weer heerlijk, maar de hoeveelheid was te veel, we konden het allebei niet op.
Zoals je ziet kregen we allebei onze eigen schaal met eten.

Hierna zijn we naar de kamer gegaan, waar Laurence TV ging kijken en ik wat ging lezen, maar al snel ging bij ons beiden het licht uit en zijn we maar gaan slapen.

Maandag 8 februari, JARIG - 60 JAAR!!!

Vannacht werd ik wakker, doordat Laurence TV zat te kijken en chips te eten. Zijn bioritme is echt van slag. Ook heeft hij mij vannacht wel een paar keer gefeliciteerd met mijn verjaardag.

Vanochtend weer om 06.30 uur opgestaan en gedoucht. Om 08.30 uur naar het ontbijt. Weer heerlijk uitgebreid gegeten. Je moet in de eetzaal wel uitkijken waar je gaat zitten, want er zijn plaatsen waar de airco zo koud staat, dat je de neiging hebt om je winterkleding aan te gaan doen.
Omdat we op onze kamer geen WIFI hebben, ontvangen we pas berichten zodra we beneden zijn, in de hal of in de eetzaal komen dan de berichten die de thuisblijvers hebben gestuurd, terwijl het bij ons nacht was.
Leuk bericht van de kinderen en een felicitatie van Duncan ontvangen. Gezien de tijd van versturen, was hij eerder dan Laurence met zijn felicitatie. Later ontving ik ook van Tyrrell een felicitatie.

Dat is toch een lief en leuk verjaardagscadeau!!

Hierna zijn we naar de winkelstraat gegaan voor een boodschap. Terug in het hotel hebben we even zitten internetten, maar Laurence zat al snel te knikkebollen boven zijn telefoon en zelf had ik ook moeite mijn ogen open te houden. Dan maar weer  naar de kamer.
Daar heb ik me met mijn blog bezig gehouden en foto’s gedownload en Laurence zat, nadat hij zijn zwembroek al had aangedaan, TV te kijken, 
Hij is uiteindelijk naar het zonneterras gegaan. Misschien ga ik straks ook nog wel.
De man in het midden die op zijn buik ligt is Laurence
Het was inmiddels 13.35 uur toen ik klaar was met mijn bezigheden, dus tijd geworden om weer te gaan lunchen. Eerst ben ik Laurence maar eens wakker gaan maken. Hij was in slaap gevallen in de zon en is nu dus behoorlijk verkleurd en verbrand. Nadat hij zich had opgefrist zijn we in het Sunset restaurant, hier hebben we tot nu toe telkens lunch en avondeten genuttigd, gaan lunchen.

Laurence koos voor Minestrone soep en een kipburger en ik ging voor de tomaten roomsoep en een ham sandwich.  
Hierna, je raad het vast wel heb ik mijn blog bijgewerkt en Laurence zat de krant e.d. te lezen.
Wifi is gratis te ontvangen in alle lounge ruimtes op de begane grond van het hotel. Nu staat er op sommige plaatsen ook ouderwetse bureaus met stoelen, waar je heerlijk kunt zitten “werken”. Daar hebben we dus lekker gebruik van gemaakt.

17.00 uur We zijn op de kamer om even wat te drinken en chips te eten, ik ben tenslotte jarig, en even lekker relaxen. We zitten nog niet echt in het ritme om veel te ondernemen, maar daar hebben we vakantie voor
Laurence heeft veel last van zijn verbranding.

19.30 uur Tijd voor weer een maaltijd. Dit keer heb ik gekozen voor ossehaas met groenten in oestersaus en Laurence voor rijstnoedels met kip. Omdat het al laat is, het is inmiddels donker, hebben we niet zo heel veel trek. Maar alles smaakt weer goed dus het gaat er wel in. 
Bijschrift toevoegen


Voor Laurence zijn verbranding hebben we in het winkeltje een tube verkoelende gel met Aloe Vera gehaald. Het voelt lekker aan zegt hij, maar ondanks dat voelt hij zich koortsig en wil naar bed. Ik maak nog even mijn blog af en vertrek dan ook naar de kamer. Voor ons is het alweer bijna bedtijd. 
Ik zie er niet bepaald florissant uit
Voor nu zeg ik welterusten en wil ik nog even degene die op mijn vorige blog hebben gereageerd bedanken voor hun aardige berichtjes.

Liefs Marian (en Laurence)

1 opmerking: