vrijdag 1 september 2017

Vrije vrijdag ....

Sinds vorige week donderdag ben ik vrij en heb gemerkt dat het volgen van een koolhydraatarm eetpatroon dan niet meevalt. Althans de regelmaat ontbreekt. Deze week is een afwisseling van actieve en relax dagen geweest, met de ene dag vroeg opstaan en direct volop in de actie modus en de andere dag uitslapen en dan ook bijna niet vooruit te branden. In mijn hoofd moet ik dan van alles en wil ik ook van alles, maar in praktijk mondt dat uit in een deceptie.
Toch heb ik iedere dag volop genoten, hoe deze ook verliep.  Iedere ochtend ben ik wel begonnen met een koolhydraatarm ontbijt, bijvoorbeeld een omelet met tomaat en ham of  twee koolhydraatarme crackers (van bakkerij Kottier) met kaas of garnalensalade of zoiets dergelijks. Ook dronk ik mijn thee en water heel trouw, en met de lunch lukte het ook nog wel maar met het avondeten was het een ander verhaal. Ik heb zo af en toe wel wat aardappeltjes gegeten en ook heb ik genoten van zo nu en dan een ijsje.
Maar ja ik heb dan ook een weekje vakantie . . . . 

Omelet met tomaat en ham

Dinsdag de warmste dag van de week zijn we heerlijk naar Zeeland geweest en hebben de hele dag luierend aan het strand van Zoutelande doorgebracht. Bij de strandtent "De Branding" hebben we s'middags de lunch genuttigd, Laurence friet en frikandellen, maar ik netjes een vissalade. Deze bestond uit sla, tomaten, komkommer met zalm, Hollandse garnalen, paling en een hardgekookt eitje. Dat was smullen. Erbij had ik nog een flesje Spa blauw. Dus best gezond allemaal en volgens de regels, maar . . . . .


Strand van Zoutelande dinsdagmorgen om 10.30 uur
op de terugweg gestopt bij een bezine-station om een ijsje te halen. Genoten van een Magnum classic, jammie. . . 

Woensdag hadden we afgesproken met mijn schoonzus en zwager om weer wat op te ruimen in het huis van mijn schoonmoeder, dat moet tenslotte leeggeruimd worden, wat nog en hele klus is. Ontbijt was goed gegaan en ik had netjes een salade meegenomen voor de lunch. Maar tegen lunchtijd zijn we met zijn allen wat gaan eten bij de toko. Heerlijke bamisoep met wonton en extra groenten. Is nog redelijk te noemen. Veel water gedronken en 's avonds had Laurence een heerlijke spaghetti van courgette gemaakt met een saus van champignons en kip met Boursin cuisine en babyspinazie. 

Courgettini met babyspinazie en saus van champignons, kip en Boursin cuisine


Donderdag was een mix van luieren en huishoudelijke werkzaamheden, o.a. de was en strijken . . . 
Met eten is deze dag redelijk goed gegaan, ontbijt van crackers met tapenade van tomaten en als lunch een salade van babygem, tomaat, komkommer, avocado en makreelfilet. 's avonds ook gewoon groenten met kibbeling (wat dan weer niet mag) en wat friet uit de airfryer (wat ook niet mag, maar wel lekker is)

Vandaag, vrijdag, was alleen het ontbijt koolhydraat beperkt. In de loop van de ochtend ben ik naar de stad gegaan om sinds lange tijd wat te gaan drinken met mijn zus. Bij Barista cafe verse munt thee en spa blauw gedronken, maar we hebben wel samen een proeverij gedeeld, dat bestond uit drie kleine stukjes taart.
Daarna met Laurence een kleine lunch genomen van een Pannini met kaas en gedroogde tomaat en daarbij opnieuw Spa blauw, dus aan water geen gebrek.
Omdat we de lunch vrij laat hadden genuttigd en daarna nog wat tijd in de stad hadden doorgebracht, wilden we het s'avonds simpel houden en niet koken.
Laurence had stukjes kipfilet gemarineerd met shoarma kruiden en daarna gebakken en dat hebben we met sla en verse knoflooksaus op Turks brood gegeten. Ook dit smaakte naar meer.....

Turks brood met ijsbergsla, shoarma van kip en verse knoflooksaus, mmmm....

Mijn laatste "zonde" van vandaag was een Cornetto van vanille-ijs met stukjes chocolade bij mijn grote mok thee. Nu ben ik alleen nog maar water aan het drinken, om het te compenseren (ha, ha). Al met al een redelijk goed geslaagde dag, al was het dan geen koolhydraatarme, maar het was wel allemaal vers gemaakt. 
In deze vrije week en in het bijzonder op deze vrije vrijdag heb ik dus ook mijn doel om af te vallen verlof gegund. .  . . . Daar moet ik de komende dagen weer voor boeten. 
Bron: Vrouwenhumor, Facebook


Dit was het voor vandaag, Welterusten........
Marian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten